• KIOSK
  • SANTORINI VIEW
  • GREEK FISH
30 jaar Griekenland
 
bed&breakfast, appartementen, accommodaties, wimdu
 
Boek accommodaties in meer dan 2173 steden en 103 landen.    

Als jonge gast al kennis gemaakt met dit prachtland.


Met de Rugzak en met goedkope tickets naar Griekenland vliegen en daar proberen met zo weinig mogelijk geld zo lang mogelijk te blijven.
Overnachten gebeurde vaak in je slaapzakje op het strand of een simpel kamertje huren bij de bewoners.
Alles was in die tijd heel primitief en de mensen die je een kamer verhuurden zagen dat als een bijverdienste en waren dan ook niet op toeristen ingesteld.
Nadat je kennis maakte met elkaar (dat vaak met handen en voeten gebeurde omdat weinige spraken Engels) kreeg je een leuk contact en voelde je je ook meteen thuis. Vaak at je met de mensen mee en werd je verwend met allerlei Griekse gerechten. In de Restaurants was in die tijd geen menukaart in het Engels te zien en eten bestelde je door naar de keuken te gaan en aan te wijzen wat je graag wilde. Ze waren zelfs trots als je in de keuken kwam. Na het eten een Griekse koffie want Hollandse koffie of Cappuccino kreeg je gewoon niet en Mayonaise hadden ze al helemaal niet van gehoord. Het draaien van een shagje werd ook altijd met argusogen bekeken en de snelheid waarmee je een sigaret draaide zagen ze vaak als een tovertruckje. Vrouwen waren bijna allemaal in het zwart gekleed en mannen (vooral op Kreta) droegen een kaki-kleurig hemd en broek.
Jongeren keken gefascineerd naar je spijkerbroek want zelf konden ze niet met de mode meedoen. Dit was voor mij toch wel het mooiste Griekenland, eenvoudig, tevreden en simpel. De mensen waren trots en eerlijk, ik heb nog nooit iets negatiefs meegemaakt in al die jaren, in tegendeel alleen maar mooie tijden met mooie mensen. Later ben ik vaak met de auto naar Griekenland gereisd
( mijn eerste was een Fiat 600) Met een Imperial erboven die bijna net zo groot was als de auto zelf.
Later ook met de motor en met de trein (door het voormalig Joegoslavie) naar Griekenland . Heel fijne herinneringen heb ik ook aan de sfeer op de Griekse Ferry's (die toen ook nog allemaal in Griekse handen waren). De sfeer was altijd prima en het was gezellig met al die mensen die op het dek sliepen in hun slaapzakken en ook allemaal maar een smal budget hadden. Onlangs heb ik nog enkele sites bezocht met foto's over jongeren die anno 2006 Griekenland op die manier bezoeken en ik moet zeggen dat de sfeer nog steeds gezellig is. Over de toenmalige veiligheid aan boord zal ik het maar niet hebben, ik heb het overleefd.

In de afgelopen jaren heb ik heeeel veel eilanden en het vaste land bezocht.
De Kalambaka kloosters, Delphi, Athene, Nafplion, Igoumenitsa en ga zo maar door.
Bezochte eilanden o.a: Naxos, Kreta, Rhodos, Karpathos, Ios, Santorini, Paros, Zakinthos,Corfu,
Keffalonia, Samos, Chios, Paxos, Kos, Kalymnos, Andros, Lesbos...

Reisverhalen Griekenland


   

motorvakantie griekenland motor trips griekenland